Новини
Хмельниччина туристична

У місті на Хмельниччині відбувся ярмарок меду (ФОТО)

19 серпня в Україні відзначають День пасічника. Кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни сьогодні “працює” близько п’яти мільйонів бджолиних сімей, про яких дбають сотні бджолярів. Не виключення – подільські пасічники, які виготовляють продукт вічності – мед, адже він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Свої здобутки представили днями пасічники у Городку Хмельницького району, де проходив ярмарок меду.

Другий рік поспіль в середині серпня на центральній площі міста Городок Хмельницького району організовують ярмарок меду.

Минулого року ярмарок проводили на Маковея. Цього року зробили це напередодні, щоб мешканці та гості міста могли придбати мед і наступного дня його освятити, – розповіла директорка Городоцького будинку культури Оксана Походонько.

На ярмарку пасічники Городоччини представили широкий вибір продукції бджільництва. Був там, зокрема, і гречаний мед, за яким, за словами декого з покупців, вони давно «полювали».

Він дуже цінний за своїми якостями і дуже корисний, – поділилася городоччанка Оксана.

Городоччани та гості міста мали можливість придбати продукти бджільництва із рук самих пасічників. В асортименті були сувеніри ручної роботи, солодощі, наливки та навіть медовий квас. Також до свята долучилися вихованці зразкового ансамблю сучасного танцю “Колібрі”, які продавали вироби, виконані власними руками. А розважали гостей ярмарку музиканти Городоцького міського будинку культури, повідомляє Хмельниччина туристична.

ярмарок меду у Городку

Також під час ярмарку збирали кошти на потреби ЗСУ.

ярмарок меду у Городку

Цього року хочемо долучитися до підтримки Збройних сил України. Скільки хто зможе – пожертвує з учасників, а встановлена межа – 10 відсотків,  – розповів Ініціатор ярмарку Роман Ющишин.

Відео з ярмарку меду можна переглянути у телеграм-каналі Городок.City за посиланням.

Фото: Городоцька міська територіальна громада

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook