Новини
Суспільство

Алкоголь на Хмельниччині подорожчав на чверть з початку року

Інфляція на Поділлі в липні становила один відсоток рівно; а загалом з початку року ціни в області зросли на 16,9%. Причому у липні зафіксовано найнижчий показник інфляції з початку війни: протягом березня-червня він коливався в межах 2,3-3,6%.

Продукти харчування та безалкогольні напої з початку року загалом стали дорожчими на 21,2%, проте за липень зростання мінімальне – на 0,4%. Найбільше – на одну десяту – за місяць подорожчали яйця. Також дещо підвищились ціни на рис, продукти переробки зернових, свинину, маргарин, сало, кондитерські вироби з цукру, м’ясо птиці тощо.

Варто зазначити, що водночас фрукти та овочі подешевшали відповідно на 8,1% та 5,0%, цукор, яловичина, сметана, риба та продукти з риби, кондитерські вироби з борошна, масло, молоко, сири – на 2,0–0,3%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби протягом липня зросли на 1,4%: на цигарки – на 1,8%, міцні напої – на 1,1%. Причому з початку року алкоголь став дорожчим на 24,7%.

Одяг та взуття незначно подешевшали – на 0,7% за рахунок зниження цін на одяг на 1,5%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,6% зумовлено подорожчанням твердого палива на 5,7%, утримання та ремонту житла – на 2,4%.

Ціни на транспорт в цілому зросли на 1,3% за рахунок подорожчання проїзду в пасажирському транспорті на 12,7%. Так, зростання плати за проїзд у міському маршрутному таксомоторі – в 1,5 раза, міському транспорті – на 28,2%, таксі – на 14,5%. Паливо та мастила протягом липня стали дешевшими на 2,5%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,7%, зокрема, на послуги мобільного зв’язку – на 4,1%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook