Новини
Кримінал

За пограбування кав’ярні на 100 гривень хмельничанин може сісти за ґрати на 15 років

За 100 гривень, які хмельничанин, погрожуючи холодною зброєю, змусив віддати йому працівницю кав’ярні, він може провести за ґратами від 8 до 15 років та позбутися майна, що може бути конфісковане відповідно до санкції статті Кримінального кодексу України. Підозру у скоєнні злочину грабіжнику вже повідомлено.

Нагадаємо, у вечірню пору понеділка 62-річний мешканець Хмельницького у кав’ярні в центрі міста вимагав у працівників закладу віддати йому гроші з каси. Отримавши відмову, почав погрожувати ножем. Коли перелякана дівчина передала йому гроші, втік. Проте за годину був затриманий правоохоронцями, яких викликали на місце події.

В Окружній прокуратурі міста Хмельницького повідомили деталі цього розбійного нападу. Озброєний хмельничанин був кухонним ножем, ним же і погрожував застосувати насильство до працівниці кав’ярні. З каси йому віддали 100 гривень. Саме таку купюру виявили у чоловіка правоохоронці, затримавши його у під’їзді сусіднього будинку.

Як зазначили в Окружній прокуратурі, дії хмельничанина підпадають під частину 4 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Хмельничанину вже оголосили про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook