Новини
Суспільство

На Хмельниччині найбільше бджолиних сімей серед регіонів України

Пасічники Поділля наростили торік кількість сімей бджіл на чверть до 292,7 тисячі родин смугастих комах. Це не найбільший показник за останні роки (скажімо, в 2017-му в області нараховувалося 339,3 тисячі бджолосімей), але достатній, щоб опинитися на першому місті в державі. Загалом на Хмельниччині зафіксовано 10,9% сімей від загальноукраїнської чисельності.

І хоча область – лідер за кількістю кусючих комах, за виробництвом меду вона посідає друге місце. Торік у краї господарства всіх форм власності виробили 5437 тонн меду, що на понад триста тонн перевищує здобуток позаминулого року.

Найвищими показниками збору меду за останній період подільські пасічники могли б похизуватися в 2018-му, коли вони викачали майже шість тисяч тонн солодкого продукту. Загалом кожна тринадцята тонна українського меду походить з вуликів Хмельниччини.

Якщо на кожного нашого співгромадянина припадає в середньому 1,1 кілограма викачаного меду, то життя подолянина вчетверо солодше – бджоли зібрали по 4,4 кілограма з подільських квітів для кожного мешканця краю.

Інформаційну довідку підготували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області до Дня пасічника, що святкується сьогодні.

До теми: Експорт меду з Хмельниччини зріс удвічі

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook