Новини
Бізнес

Імпорт овочів на Хмельниччину зріс у понад півтора раза

Імпорт товарів на Поділля за перше півріччя скоротився на 8,7% у порівнянні з січнем-червнем минулого року до 261,3 мільйона доларів. До прикладу, меблів завезено на третину менше: зниження поставок на 33,6% до 1,5 мільйона.

Суттєво зменшилася закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них. Імпортовано пластмас на 26,5% менше, загалом на суму 36,5 мільйона. Частка цієї групи від імпорту становила чотирнадцять відсотків.

імпорт товарів на Хмельниччину

Причому за окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, падіння ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на понад третину – на 39,1% до 44,5 мільйона, що склало 17,1% від загального обсягу.

Хмельниччина майже вдвічі скоротила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За півріччя падіння становило 43,4% до 11,6 мільйона. Відповідно частка текстилю в імпорті склала лише 4,4%.

Натомість подільський бізнес суттєво збільшив імпорт мінеральних продуктів – майже втричі. Протягом першого півріччя мінпродуктів завезено на 54 мільйони, а їхня частка в загальному обсязі поставок сягнула 20,7%.

Коли згадується імпорт мінеральних продуктів, передусім йдеться про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 51,9 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 212,1% – у понад три рази.

Овочів ми купили за кордоном у понад півтора раза більше – на 5,8 мільйона, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook