Новини
Екологія

Лісництво на Хмельниччині збільшило площу майже на 700 гектарів

Сатанівське лісництво розташоване на лівому березі Збруча – на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Попри особливості господарювання в заповідній зоні, тут спромоглися збільшити свої площі.

Збільшення площі лісгоспу – це наша стратегічна робота. Це означає, що у нас гарні комунікації. До речі, цифра звучить таким чином: якщо на першому етапі було зафіксовано 19 100 гектарів, то сьогодні ми декларуємо 20 300. Майданчик закладався з 2021 року, але десь отут ми вже почали отримувати плоди своєї роботи, – розповідає директор ДП «Ярмолинецькй лісгосп» Іван Кирилюк.

Підготовча робота тривала ще з минулого року. Лісівники зі свого боку та обласна влада й очільники тергромад – з іншого, з’ясовували всі нюанси результативного господарювання.

Нам не треба додаткового людського ресурсу для охорони і подальшої господарської діяльності, тому що люди у нас є, – додає Іван Кирилюк.

Лісівники, завдяки державницькій позиції, врятували сотні гектарів вже заліснених земель від суцільних рубок.

Війна – війною, але ми роботу робимо. Ми не зупинилися, жодного дня ми не стояли, як працювали, так і працюємо і, навпаки, нарощуємо свої потужності, – каже лісничий Сатанівського лісництва Віктор Стецюк.

В лісництві вже запланували нові роботи на осінь. Прийняти ділянки засадять деревами цінних порід. Переважно це буде дуб – головна порода на природніх умов Хмельниччини.

Збільшення лісистості області – одне з головних завдань, над яким працюють і в господарствах Ярмолинецького лісгоспу, колектив якого доводить, що навіть в умовах воєнного стану можна працювати стабільно, виконуючи всі лісогосподарські та виробничі функції.  

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook