Новини
Культура

Мурал із зображенням Лобановського з’явився у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Легенда українського спорту зустрічає відвідувачів Хмельницького музею футболу. Портрет видатного гравця та тренера Валерія Лобановського на синьо-жовтому тлі прикрашає стіну всередині приміщення. Також на стінописі є крилата фраза спортсмена та його автограф.

Авторки – майстрині виробничого навчання ВПУ №25 і водночас – вболівальниці футбольної збірної команди України – Любов Шаля та Іванна Тарасюк максимально правдиво намагались передати портретне зображення героя.

Портрет видатного тренера художниці змальовували з поштової марки, випущеної 2019 року на честь 80-річчя від дня народження Валерія Лобановського. На ній – фото 1975 року, коли футбольний клуб “Динамо” виграв Кубок Кубків та Суперкубок Європи. Валерій Васильович там зображений з рудим волоссям, адже, ще коли він був футболістом, його називали “рудим соняшником”, розповідає співзасновник музею футболу Хмельницького Олександр Свідерський.

Поруч із портретом – цитата легенди: “Гра забувається, а результат назавжди залишиться в історії. Сенс футболу – в результаті”. Її ідейник муралу Олександр Свідерський обрав з-поміж п’яти крилатих невипадково, адже вважає, що у футболі обов’язково має бути переможець, тому головним є результат. У музеї також є кілька експонатів, пов’язаних із Лобановським, зокрема – світлини спортсмена різних років, книга про нього тощо.

Стінопис в патріотичному стилі присвячено усім захисникам, які є футбольними вболівальниками. Зазначимо, що Хмельницький музей футболу проводить благодійні онлайн-аукціони, на яких збирає кошти для воїнів ЗСУ, розпродуючи спортивні експонати, а також трофеї з фронту, передані хмельницькими захисниками з передової.

Відео: МТРК Місто

За інформацією Хмельниччина туристична

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook