Новини
Кримінал

Керівника ГО з Хмельниччини СБУ викрила на продажу гуманітарки

Автомобілі та спорядження для військових, завезені з-за кордону як гуманітарну допомогу, керівник громадської організації з Хмельниччини, замість передати за призначенням, продавав. Щоб приховати махінації з гуманітаркою, підробляв документи. Злочинну схему блокували правоохоронці.

Як повідомили в управлінні Служби безпеки України, факт продажу гуманітарної допомоги під прикриттям громадської організації задокументували вчора, 23 серпня. Реалізувати керівник ГО намагався “гуманітарний” автомобіль та партію шоломів вартістю у понад пів мільйона гривень. Ще один автомобіль, ввезений в Україну за злочинною схемою, правоохоронці вилучили.

За фактом незаконного використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку відкрите кримінальне провадження. Інших осіб, які могли бути причетними до реалізації злочинної схеми, встановлюють.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook