Новини
Події

Пам’ятник жертвам політичних репресій освятили у Хмельницькому (ФОТО)

На військовому кладовищі у Хмельницькому, на місці перепоховання жертв політичних репресій, освятили новий пам’ятний хрест, встановлювати який почали в середині липня. Освячення пам’ятного хреста відбулося вчора, 23 серпня, у День державного прапора України.

Донедавна біля меморіального комплексу розташовувалися тимчасовий хрест та невеликий обеліск. За словами начальника комунального підприємства “Хмельницька міська ритуальна служба”, яке опікується територією військового кладовища, місце пам’яті перебувало у “досить некомфортабельному стані”. Тому довгий час у підприємстві вирішували, як його облаштувати.

У липні на кладовищі почалися роботи з оновлення пам’ятного знаку, виготовленням якого займалися учні Хмельницького ВПУ №11. Новий хрест виготовлений з металу, має висоту близько 4 метрів. В центрі хреста зображений тризуб в сонці. Також на ньому є зображення янголів.

Тепер це не просто гранітна плита “для галочки”, а справді місце, де замислюєшся про те, скільки людей закатовано за любов до України. На жаль, списки жертв репресій зараз поповнюються новими іменами… Маємо зупинити це раз і назавжди! прокоментував подію Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook