Новини
Суспільство

У Хмельницькому цвітуть каштани. Знову (ФОТО)

Хмельничани, схоже, вже настільки звикли до того, що хворі каштани в центрі міста вдруге вкриваються цвітом наприкінці літа, що вже й майже не звертають на них уваги. Щоправда, цього року на землі для них є дещо цікавіше, ніж каштановий цвіт над головою.

Каштани у центрі Хмельницького зацвітають наприкінці серпня вже років чотири, якщо не більше. Більшість – на вулиці Проскурівській. Екологи кажуть, аномальне цвітіння можуть спричинити погодні умови (до прикладу, спека, що викликає у дерев стрес), або хвороба (ураження каштановою міллю).

На деревах, як і раніше, змішалися кілька сезонів: гілки вкриті сухим пожовклим листям, молодим зеленим, “свічками” з квітами та спілими колючими плодами.

Дерева неподалік поки що тримаються, проте ознаки захворювання видно і на них.

Хмельничани ж здебільшого, не дивляться вгору, а дивляться перед собою. Цього року їхню увагу привертають кубічні інсталяції на Алеї Героїв, встановлені за кілька днів до війни, та розбита ворожа техніка, яку розмістили неподалік у День незалежності України.

Навіть увечері тут чимало охочих роздивитися, сфотографувати та обговорити. Найбільшою “популярністю”, за спостереженнями, користується підбитий модифікований Т-64.

До слова, на Алеї Героїв біля деяких портретів загиблих захисників хмельничани постійно залишають квіти.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook