Новини
Освіта

Мешканцям Хмельниччини розказали, що має бути у “тривожному рюкзаку” школяра

Напередодні нового навчального року освітяни та правоохоронці радять зібрати “тривожний рюкзак” для школярів та дошкільнят. Він повинен містити їжу, медикаменти, засоби гігієни та контактні дані. Наплічник не варто перевантажувати зайвими речами.

Якщо ви вирішили дітей віддавати в заклад освіти на очне навчання, не ігноруйте сигналів повітряної тривоги і, відповідно, дайте все необхідне дітям, щоб дитина в той час, коли пролунає сирена, почувалася у безпеці і мала все необхідне для комфортного перебування у найпростішому укритті, – розповідає начальниця відділу загальної і середньої освіти департаменту освіти і науки ХМР Ірина Петричко.

У “тривожному рюкзаку” школяра та дошкільняти має бути пляшка води, поживний батончик. Якщо дитина має телефон, він має бути завжди при ній. Також у рюкзаку має бути зарядний пристрій до нього.

Також має бути нотатка від батьків, де буде вказане ім’я та прізвище дитини, контакти батьків та близьких родичів. Якщо дитина користується ліками постійно, обов’язково у тривожному рюкзаку мають бути ліки, які дитина зможе використовувати впродовж декількох днів, – додає Ірина Петричко.

Також в тривожному рюкзаку має бути комплект змінної білизни, іграшки – тобто ті речі, без яких дитина, можливо, в перший момент не зможе обійтися.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook