Новини
Події

У Хмельницькому провели захід, приурочений до Дня пам’яті захисників України

В останній день літа, 31 серпня, у бізнес-центрі “Парус” відбувся захід, приурочений до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України організований Державним архівом Хмельницької області.

У рамках заходу було презентовано банерну виставку “Україна. Війна в Європі”. Виставка розповідає про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння, про різні аспекти поточної фази російсько-української війни після повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України 24 лютого 2022 року, а також про героїчний спротив українського народу, який тримає Україну в фокусі європейського інтересу.

Проєкт створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Окрім того, відбулися громадські обговорення. На порядок денний виносилися такі теми: “Українські військові – герої усіх часів. Аспекти: минуле, сьогодення, майбутнє”; “Волонтерство і війна. Аспекти: минуле, сьогодення, майбутнє”; “Національний патріотизм і діти. Аспекти: минуле, сьогодення, майбутнє”.

Довідково. День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України — пам’ятний день в Україні, який відзначають 29 серпня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Вшановуються військовослужбовці та учасники добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

За інформацією пресслужби Державного архіву Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook