Новини
Події

Два переміщені військові вузи почали навчальний рік на Хмельниччині

Майбутні прикордонники та правоохоронці через війну змушені починати новий навчальний рік далеко від дому. Два переміщені з Харкова та Сум військові навчальні заклади учора відкрили свої двері для курсантів та кадетів на Хмельниччині.

Попри намагання ворога знищити нас як націю, ми не лише даємо відсіч російській агресії, а й продовжуємо жити, вчитися та працювати заради підтримки та розвитку країни. З такими словами звернувся до першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ у перший день нового навчального року заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв.

Враховуючи специфіку навчального закладу, курсантам важливо знати, які знання та навички вони здобуватимуть під час навчання. Тож старшокурсники продемонстрували їм те, чого вже встигли навчитися: злагоджену роботу команди, оперативні дії у разі затримання злочинця, а також показали зразки захисного екіпірування, яке використовується поліцією під час несення служби.

Після урочистої частини свята всі охочі могли відвідати навчальні приміщення та гуртожиток, де будуть жити студенти. Як повідомили у пресслужбі Хмельницької ОВА, для курсантів відремонтували та облаштували спальні кімнати, санвузли, пральну, а головне – повноцінне укриття, яке вмістить усіх мешканців гуртожитку.

Також на Хмельниччині, а не в рідних Сумах, почали новий навчальний рік 200 кадетів-прикордонників Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка Держприкордонслужби України.

Свій перший навчальний день кадети розпочали з урочистого шикування. Після виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапора, хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, кого не дочекалися додому рідні – захисників Батьківщини, які загинули в боротьбі за вільну та незалежну Україну.

Багато хто з вас не з чужих слів знає, що таке “турбота братнього народу”, адже ваш заклад одним із перших зазнав руйнувань через обстріли рашистів. Сподіваємося, що Хмельниччина буде для ліцею та його колективу справжньою домівкою, і тут він отримає новий поштовх для свого розвитку, адже саме у нас в області готують висококваліфіковані офіцерські кадри для Держприкордонслужби,сказав, звертаючись до ліцеїстів від імені голови Хмельницької ОВА його перший заступник Сергій Тюрін.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook