Новини
Кримінал

Злочинну групу, організовану хмельничанином, викрили правоохоронці

Кількість ошуканих по всій Україні вже налічує понад пів сотні, а сума збитків становить понад 5 мільйонів гривень. Злочинну групу, яка “прокручувала” шахрайські оборудки з автомобілями, створив хмельничанин. До складу групи входили майже два десятки осіб по всій країні. Серед потерпілих, зокрема, військові та волонтери.

Про припинення злочинної діяльності шахраїв повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко. Як йдеться у повідомленні, схема шахрайства була такою: у соцмережах поширювали повідомлення про продаж авто з-за кордону, отримували від потенційних покупців передоплату і зникали. Люди ж залишалися і без грошей, і без транспорту, на який очікували. Особливо чекали замовлених автомобілів військові та волонтери, які планувати придбати транспорт для фронту. Таких, за словами голови Нацполіції, шахраї ошукали близько десятка.

Як встановили правоохоронці Хмельниччини, групу організував 54-річний хмельничанин. Всього до її складу входило 18 осіб. Трьох з них, в тому числі організатора, вже затримано, їм оголошено про підозру та поміщено під варту. За місцем проживання підозрюваних проведено понад три десятки обшуків, під час яких вилучено низку речових доказів, зокрема, майже пів мільйона гривень та п’ять преміум-автомобілів.

Слідство триває, відповідно, кількість потерпілих може зрости, зазначив Ігор Клименко. За скоєне шахраям загрожує до 8 років ув’язнення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook