Новини
Суспільство

Навчально-тренувальний центр офіційно відкрили у Хмельницькому

У навчально-тренувальному центрі, який днями відкрили у Хмельницькому, працівники комунального підприємства готують до війни бійців добровольчих формувань. Проходять у центрі підготовку також вчителі, які викладають предмет “Захист України”. Цивільні тут можуть опанувати навички з надання домедичної допомоги, інженерну справу та інші знання.

Навчально-тренувальний центр працював у місті впродовж двох місяців, після того, як його було створено рішенням сесії Хмельницької міської ради у червні.  За цей час було проведено чимало заходів, зокрема, навчання та змагання для членів добровольчих формувань територіальної громади, тижневий курс навчання для вчителів предмету «Захист України».

Впродовж цього часу комунальне підприємство паралельно готувало приміщення. Тепер сюди можуть прийти керівники добровольчих формувань, вчителі, робочі колективи та всі охочі.

Мені би дуже хотілося, щоб всі мешканці Хмельницького вміли себе захистити. І ми будемо допомагати всім містянам опанувати науку, як захистити себе, свої родини і своє місто. Будемо вчити стріляти, будемо вчити домедичної підготовки, будемо вчити елементів топографії та виживання, – коментує директор КП «Навчально-тренувальний центр Хмельницької міської територіальної громади» Олександр Сціборовський.

Також у комунального підприємства тепер є своя автівка. Такий подарунок центру зробив один із місцевих підприємців. Транспорт знадобиться працівникам центру, аби виїздити на полігон, перевозити матеріальні засоби тощо. Уже цієї осені у центрі планують провести тренувальні стрільби та навчання із домедичної підготовки для випускників шкіл. А для підготовки цивільного населення наразі розробляється методична програма.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook