Новини
Дозвілля

Похід по гриби онлайн влаштували мешканцям Хмельниччини лісівники (ВІДЕО)

Для тих, хто любить “тихе полювання”, але не має можливості піти до лісу, лісівники записали відео походу по лисички та заразом розповіли про ці гриби, які рясно “вродили” цього року. Також нагадали про обмеження щодо відвідування лісів, які все ще діють на території області.

Ранній підйом, рюкзак, ніж і чоботи, щоб вберегтися від роси та плазунів, яких можна зустріти у лісі. А ще – собака, аби на полюванні, навіть тихому, не почуватися самотньо. Коротке атмосферне відео походу по лисички десь у ліси Хмельниччини поширили на сторінці Хмельницького обласного Управління лісового та мисливського господарства.

Як розповідають лісівники, цього року, крім білих грибів, які збирають та сушать у лісових господарствах, рясно ростуть лисички.

Їх називають «лісовими королевами», адже ці гриби вживали в їжу ще за часів давньоримської імперії,пишуть лісівники.

Ці гриби – одні з найбагатших на вітаміни. Концентрація вітаміну А в лисички майже така ж, як і в моркві: вітамін покращує стан шкіри, зміцнює кістки і імунітет. Концентрація вітаміну С в лисичках трохи менше, ніж в цитрусових, смородині і часнику. Вітамін С важливий для імунітету людини, оскільки допомагає організму боротися з інфекціями. У наш час лисички використовують не тільки в їжу. У Нігерії, наприклад, з них виготовляють косметичні засоби для обличчя і тіла, розповіли у лісовому господарстві.

До слова, показали у відео також, що робити після того, як зрізали гриб та поклали його у кошик.

Також мешканцям Хмельницької області вкотре нагадують: ліси в області дозволено відвідувати з певними обмеженнями: лише пішки чи велосипедом. В’їжджати цивільним автівкам на територію лісів області – заборонено. Так само заборонено розводити багаття у лісах.

А ви ходили цього року по гриби? 😉

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook