Новини
Суспільство

Гуманітарний вантаж для Миколаєва зібрали у громадах Хмельниччини (ФОТО)

Десять громад Хмельниччини об’єдналися, аби підставити плече допомоги мешканцям Миколаєва, які потерпають не лише від щоденних та щонічних ворожих обстрілів, а й від нестачі критично важливих речей, зокрема, продуктів та будівельних матеріалів. Із проханням допомогти місту до Хмельницького регіонального відділення АМУ звернувся очільник Миколаєва Олександр Сенкевич.

Хмельниччині, яка від перших днів війни тримає гуманітарний фронт, не звикати оперативно реагувати на такі прохання. За пів року війни гуманітарних вантажів на схід та південь України відправили, напевно, сотні. Тож на заклик Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, який очолює Регіональне відділення Асоціації міст України, у громадах області відгукнулися та швидко зібрали все необхідне. В одній з громад – Грицівській – задля цього організували справжній народний збір.

Як повідомили у пресслужбі АМУ, формували гуманітарний вантаж для Миколаєва у громадах Волочиська, Грицева, Деражні, Кам’янця-Подільського, Летичева, Меджибожа, Сатанова, Судилкова, Хмельницького та Шепетівки.  

Долучилися до збору також «Волонтери Поділля» та хмельницький підприємець В’ячеслав Міняйло.

Спільно зібрали продукти (консервовані супи, крупи, консерви, солодощі, воду) та будівельні матеріали (плівку, монтажну піну, цвяхи, фарбу, ОСБ-плити).

У Хмельницькій громаді також допомогли з пальним, аби заправити вантажівку, яка вже вирушила до південного міста-героя.

До слова, розповідали у соцмережах про те, як допомагають миколаївцям, які внаслідок знищення водогонів залишилися без води, сусіди-одесити. Волонтери щоп’ятниці привозять у місто декілька фур з питною водою, яку роздають містянам.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook