Новини
Здоров’я

На Хмельниччині зростає кількість хворих на COVID-19

Кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на Хмельниччині у перший тиждень вересня вдвічі перевищує ту, яку було зареєстровано в останній місяць серпня. Є підтверджені випадки захворювання серед вакцинованих. Про це, а також про готовність області протистояти хворобі в період сезонного загострення повідомив під час брифінгу генеральний директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

За словами Миколи Габрикевича, у Хмельницькій області за попередній тиждень зареєстровано 1323 випадки COVID-19. Це майже на 51% більше, ніж з 22 до 29 серпня. За період з 29 серпня до 4 вересня з підтвердженим COVID-19 та з підозрою було госпіталізовано 198 осіб.

На Хмельниччині наразі нараховується 25 лікарень, в яких можуть надавати допомогу хворим на ковід. Всього тут можуть лікувати 2947 осіб – саме стільки ліжко для ковідних хворих виділено у медичних закладах.

Протягом літа, з червня по серпень, на COVID-19 захворіли загалом захворіли 4158 осіб, при цьому спостерігалася тенденція до поступового, а потім різкого зростання кількості хворих. Якщо у червні їх було 194, то у серпні – 3456. Такі ж тенденції простежуються і в кількості дітей, які захворіли, а це, відповідно: 16, 67 та 422 дитини.

Що до захворюваності серед вакцинованих, то, за словами Миколи Габрикевича, такі випадки також трапляються. Третина з тих, у кого хворобу підтвердили минулого тижня (1323 особи), були вакциновані.

Проте, перебіг захворювання у таких людей, переважно, легкий, – сказав очільник центру контролю та профілактики хвороб.

Також під час брифінгу він наголосив на необхідності вакцинації та важливості тестування у разі появи перших ознак ГРВІ.

Вакцини CORONAVAK в області достатньо. Люди віком 60+, котрі бажають вакцинуватися або зробити бустерну дозу, мають змогу це зробити, – зазначив Микола Габрикевич.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану центри масової вакцинації на Хмельниччині не працюють. Вакцинуватися наразі можна в одному з 93 пунктах щеплень, які працюють на території області. Отримати щеплення можна, звернувшись до сімейного лікаря або до лікарів найближчої амбулаторії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook