Новини
Екологія

Сміттєпереробний комплекс у Хмельницькому почнуть будувати майже через два роки

У коментарі місцевому телеканалу заступник Хмельницького міського голови окреслив такі часові рамки: рік триватиме тендер, ще майже рік писатимуть проєктно-кошторисну документацію. Поки готуватимуть документи, на місці майбутнього сміттєпереробного комплексу можуть почати готувати територію до будівництва. Саме ж воно триватиме ще рік-півтора.

Нещодавно у соцмережах міської влади з’явилося повідомлення про те, що в місті розпочато тендер на будівництво сміттєпереробного комплексу. Вже тоді зазначалося, що ця процедура  довга і може тривати близько року.

Основні етапи тендеру, як видно на представленій пресслужбою міської ради інфографіці, такі:

Детальніше про те, як відбуватиметься тендер, розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук:

Тендер триває рік. Далі ми обираємо підрядника. Після цього підрядник стартує з проєктуванням.

За словами заступника міського голови, після аналізу подібних проєктів було встановлено, що проєктування приблизно займає 9 місяців.

До речі, ми можемо паралельно, під час проєктування, якісь стартові роботи починати по самій території. Але безпосередньо саме будівництво стартує після виготовлення ПКД, – додав посадовець.

За оцінками експертів зведення такого комплексу займає від 12 до 18 місяців.

Тому початкові роботи по ділянці можуть розпочатися уже через кілька місяців після обрання підрядника, – сказав Микола Ваврищук.

Відео: МТРК Місто

Фото ілюстративне. Стокове зображення від Depositphotos

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому ліквідували пожежу на сімттєзвалищі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook