Новини
Дозвілля

Дітей-переселенців у Хмельницькому вчили надавати першу допомогу (ВІДЕО)

Заняття з психосоціальної підтримки та надання першої допомоги влаштували у Хмельницькому дітям-переселенцям. А також роздали сімейні рюкзаки від Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Вміти вчасно відреагувати на кризову ситуацію та надати першу допомогу постраждалим навчали дітей внутрішньо переміщених осіб. Влаштували такий захід волонтери Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Школярам показали, як зупиняти кровотечі, накладати пластир та фіксувати кінцівки при забоях.

Важливо це для того, щоб діти вміли надавати першу допомогу як собі, так і дорослим, вміли викликати «швидку допомогу» і взагалі не боялися надавати першу допомогу і звертатися по допомогу, коли це потрібно, – розповіла тренерка з навчання населення першої допомоги Ольга Василюк.

Такі заходи спрямовані на те, аби не лише навчити, а й надати дітям психосоціальну підтримку. Так перед початком занять у стінах Хмельницького театру ім. М. Старицького діти переглянули виставу. А між навчаннями з першої допомоги волонтери розважались та спілкувалися з малечею.

Психосоціальна підтримка відрізняється від суто аніматорства. Дуже часто нас питають: «Ви аніматори?» Ми не аніматори, ми займаємося психосоціальною підтримкою, тобто ми даємо можливість отримати допомогу в адаптації дітей внутрішньо переміщених осіб до тих реалій, в яких вони опинилися, бути більш адаптованими до соціуму на тих територіях, на які вони внутрішньо переміщені, дати можливість дітям повернути собі дитинство, – пояснює волонтерка Хмельницької обласної організації ТЧХУ Світлана Вільчинська.

Запросили на захід учнів початкових класів разом з батьками. Що вміти надавати першу допомогу важливо, визнають і дорослі, і малі.

Окрім того, сім’ї, які завітали на захід, отримали сімейні рюкзаки від Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України за сприяння Данського Червоного Хреста.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook