Новини
Освіта

Нові правила відвідування шкіл озвучили у владі Хмельницького

Під час повітряних тривог віддавати перевагу безпеці, а не школі. Вчитися у суботу, аби мати можливість освоїти завчасно всю навчальну програму першого семестру. Про такі правила життя та навчання в сучасних умовах розповів один із заступників Хмельницького міського голови.

Днями повітряна тривога пролунала близько 8 ранку, коли ті школярі у Хмельницькому, які відвідують навчальні заклади очно, або вже йшли до школи, або лише збиралися вийти з дому. Що робити в такому випадку – пояснили у владі Хмельницького.

Як наголосив заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак у коментарі одному з місцевих ЗМІ, в такому випадку потрібно думати виключно про безпеку, а не про школу. Якщо тривога застала вдома – залишатися вдома або спуститися в укриття у будинку, якщо тривога пролунала на шляху до школи – шукати найближче укриття. Або ж, якщо вже дісталися навчального закладу, спуститися в шкільне укриття, яке має бути відкрите під час тривоги.

Разом з тим, за словами посадовця, остаточне рішення щодо безпеки дітей (як і в випадку з вибором форми навчання) залишається за батьками. Іншими словами, якщо батьки вважають за потрібне продовжувати шлях до школи, ніхто не може їм цього заборонити, оскільки відповідальність за життя дитини лежить виключно на них.

Щодо розкладу, то через повітряні тривоги він не змінюватиметься, сказав Михайло Кривак. Аби компенсувати пропущені уроки, у владі рекомендували навчальним закладам працювати у суботу. Причому, як сказав посадовець, у вихідний навчання може бути організоване дистанційно, оскільки діти залишатимуться під контролем батьків.

Крім того, шестиденного навчання рекомендують дотримуватися навчальним закладам ще й з огляду на те, що зимові канікули можуть початися раніше, ніж зазвичай. Як наголосив у коментарі журналістам МТРК Місто заступник міського голови, таку рекомендацію дають не через ймовірну нестачу енергоносіїв взимку, а через можливі диверсії та ракетні удари, внаслідок яких може бути пошкоджена інфраструктура, через що навчання в холодну пору року може стати неможливим. Навчаючись же на шестиденці, школярі зможуть опанувати всю заплановану програму та піти на канікули з другого, а не з четвертого тижня грудня.

Більша частина закладів вирішила працювати за п’ятиденним графіком, 16 ухвалили рішення, що переходять на шестиденний, – повідомив Михайло Кривак.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook