Новини
Інфраструктура

Новий комунальний маршрут з’єднав два густонаселені райони Хмельницького

У Хмельницькому запрацював новий автобусний маршрут №8. Він сполучає мікрорайони Ракове та Озерну. Курсує через центр міста. Пасажирів перевозять 5 великогабаритних автобусів Solaris. З наступного тижня у громаді запрацює ще один маршрут, який з’єднає центр міста з його околицею.

Розпочинає рейс автобус №8 від зупинки “Вул. Довженка”, що в мікрорайоні Ракове. Далі прямує вулицями Чорновола, Трудовою, Шевченка, Подільською, Кам’янецькою, Бандери, проспектом Миру та звертає на Озерну. І курсує до кінцевої зупинки громадського транспорту. На дорогу в один бік витрачається близько години часу.

Водій автобуса Павло Маримонський каже: розкладом руху автобуса люди цікавляться, фотографують. Та сподівається, що на новий маршрут буде попит.

Автобус під номером 8 запустили 8 вересня.

Ми постійно запускаємо такі своєрідні опитування через Інтернет. І останні два-три опитування показали, що люди мають потребу у прямому з’єднанні мікрорайонів Озерна та Ракове. У нас є тролейбус, який курсує між цими мікрорайонами, але, очевидно, його недостатньо, – коментує заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

На маршруті №8 працює п’ять великогабаритних автобусів, які придбали за бюджетні кошти. За словами водія Павла Маримонського, транспорт комфортний і для нього, і для пасажирів. Індикатором називає молодь: якщо вони сідають в автобус, отже, він зручний.

У нових автобусах – 41 місце для сидіння, ще 60 пасажирів можуть їхати стоячи. Є також пандус, отже автобусом можуть скористатися і маломобільні пасажири.

За один оберт маршрутом скористалися пів сотні пасажирів, йдеться у сюжеті МТРК Місто. Водій пояснює це тим, що з автобусом №8 хмельничани тільки знайомляться.

З понеділка у Хмельницькому запрацює ще один комунальний маршрут. Автобус курсуватиме від житлового масиву “Шаровечка-2” до автостанції №3.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook