Новини
Суспільство

У Хмельницькому запустили процес відмов у користуванні землею релігійним громадам УПЦ

Українській православній церкві московського патріархату в мікрорайоні Озерна в обласному центрі відмовлено у користуванні земельною ділянкою. Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії Хмельницької міської ради.

Йдеться про 2 га землі, що на вулиці Панаса Мирного, 16/1 А. За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, понад десять років тому цю земельну ділянку без жодних будівель було надано в постійне користування релігійній громаді Української православної церкви московського патріархату святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Але московська церква вирішила, що там без будь-яких дозвільних документів можна проводити самочинне будівництво. При чому, пошкодивши ґрунти. Тому міська влада в судовому порядку вчинятиме юридичні дії щодо звільнення землі.

“Ми плануємо й надалі на сесіях виносити проєкти рішення про припинення права користування іншими землями церквами московського патріархату, тому що вбачаємо в їхньому існуванні загрозу безпеки України та безпеки кожного з нас”, – зауважив мер.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook