Новини
Інфраструктура

На зупинках у Хмельницькому малюватимуть QR-коди для стеження за громадським транспортом

Тим, хто вже має в телефонах програму DozoR City, обіцяні коди на зупинках мало чим допоможуть, оскільки такі пасажири відстежують рух громадського транспорту і без них. Як слідкуватимуть за рухом транспорту ті, хто не має “модних” телефонів зі сканерами кодів, традиційно, залишається невідомим.

Чергове “покращення” для пасажирів анонсував у соцмережах заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. Повідомив про те, що можна буде відстежувати “графіки руху громадського транспорту через QR код”.

Вже на цьому тижні на зупинках міста почнуть з’являтися QR коди. За ними можна відслідкувати час прибуття транспорту,написав посадовець та роз’яснив.

Після того, як код буде відскановано, система в телефоні попросить встановити додаток DozoR City.

Після встановлення додатка ви зможете побачити час прибуття усіх автобусів, тролейбусів, маршруток, які проходитимуть через зупинку в найближчий час. Це – своєрідна “розумна зупинка” в телефоні, – зазначив посадовець.

Відгуки та пропозиції хмельничани можуть залишати на сервісах завантаження або листом на електронну пошту: admin@dozor.tech

На “новацію” хмельничани відреагували:

Ще якби водії громадського транспорту не з’їжджали зі свого маршруту, коли їм заманеться… було б просто чудово

А екрани на “Smart” зупинках вже все? Так саме як і безкоштовний wi fi в тролейбусах – безглузда річ, не працює

Нагадаємо, минулого року ентузіаст-дизайнер створив схему руху транспорту спеціально для Хмельницького. Попри те, що хмельничани вподобали ідею, реалізувати її в місті, на відміну від Івано-Франківська, не поспішають.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook