Новини
Бізнес

Хмельничанка облишила роботу, щоб вирощувати равликів та розвивати екотуризм

Вигравши на розвиток власної справи пів мільйона гривень, хмельничанка Альона Шибунько започаткувала свій бізнес і тепер вирощує їстівних равликів – оригінальний, смачний і корисний делікатес. Аби повністю віддатися власній справі та перетворити її на прибутковий бізнес, жінка звільнилася з роботи.

Равликову ферму Альона Шибунько відкрила у селі Нижчі Вовківці, що у Розсошанській громаді, неподалік Хмельницького. Крім того, поремонтувала та розмалювала стару хату та облаштувала чимало локацій для фото і відпочинку.

Ділянка, на якій господарює Альона Шибунько, має площу 30 соток, 25 з яких відведено під равликову ферму. Равлики живуть під дерев’яними щитами, харчуються спеціальним кормом і рослинами. Доглядати їх, каже підприємиця, справа затратна й нелегка.

Щоб отримати дорослих равликів вчасно, потрібно враховувати чимало дрібниць. Допомогло в налагодженні омріяного бізнесу навчання за кордоном, а також, певною мірою, те, що започатковувала жінка власну справу під час карантину.

Ми мали змогу  виявити і виправити багато помилок. Саме під час карантину люди, не маючи де відпочити, не маючи куди зводити дітей, приїздили до нас. І ми зрозуміли, що саме екотуризм – це той напрямок, в якому варто рухатися», – каже Альона.

Гостям, які приїздять на ферму, пропонують не лише екскурсії, а й смаколики: фаршированих равликів під соусом, канапки з равликовою ікрою та канапки з м’ясом равлика та овочами.

Детальніше читайте у матеріалі Хмельниччина туристична.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook