Новини
Інфраструктура

На міжміських маршрутах з Хмельницького поменшало пасажирів

За кілька місяців перевізникам, які возять пасажирів з Хмельницького в інші міста, довелося пристосуватися до низки різких змін. Спочатку – суттєвий потік переселенців, потім – дефіцит пального, потім – підвищення тарифів. В результаті – кількість пасажирів скоротилася в рази.

Водії автобусів, які курсують з Хмельницького до інших населених пунктів кажуть: попри те, що пасажирів стало набагато менше, на плаву поки вдається втримуватися.

В середньому ціна квитків зросла на 5-6 гривень. Їхню вартість наразі встановлюють самі перевізник.

На міжміських маршрутах, внутрішньообласних – від 1,40 до 1,80 за один кілометр. На міжміських маршрутах встановлені перевізниками тарифи коливаються від 1,60 до 1,80 гривні. Одиниці беруть по 2 гривні за кілометр, – розповідає про зміни заступник начальника відділу організації пасажирських перевезень ТОВ “Хмельницьктранс” Федір Жучек.

До такого здорожчання пасажири ставляться по-різному. Ті, хто користується автобусами рідко, змін майже не відчули. Постійні ж пасажири скаржаться на додаткові витрати з сімейного бюджету.

Через скорочення потоку пасажирів перевізники скасували низку сполучень в межах області. Проте доїхати в будь-який населений пункт області – можливо. Головне – стежити за розкладом на офіційних сайтах автостанції. там інформація про актуальні маршрути оновлюється щодня.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook