Новини
Інфраструктура

Хмельничани переймаються готовністю міста до зими

Чим холоднішим стає повітря, тим активніше хмельничани переймаються тим, чи тепло буде в їхніх домівках взимку. Спочатку в соцмережах обговорювали правила виживання у випадку відсутності електропостачання, а згодом небайдужі містяни пішли далі, та почали цікавитися тим, наскільки місто забезпечене газом на осінньо-зимовий період. Набуло це досить кумедної форми.

Питання, як то кажуть, руба поставили на сторінці у Фейсбук Департаменту інфраструктури міста Хмельницького.

Хтось може сказати скільки Симчишин закачав газу в сховища міста? Зима на носі, ми готові? – таке питання поширили сьогодні у спільноті.

Судячи з питання, процес забезпечення міста газом на зиму дехто з хмельничан уявляє приблизно так:

Важко сказати, наскільки серйозним було це питання, та хмельничани, до прикладу, активно і відповідально поставилися до нього і відгукнулися.

Понарікали принагідно на якість освіти…

…подбали про власну безпеку…

…та висловили занепокоєння…

Ну, і оскільки обговорення відбувається у групі Департаменту інфраструктури міста Хмельницького, не могли хмельничани не згадати і його очільника.

Звісно, хмельничани не втрималися і від “корисних порад” щодо забезпечення газом власними силами.

До слова, щодо готовності міста до опалювального сезону, то, поки містяни діляться рецептами “правильної” закрутки газу, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин ситуацію вже прокоментував, зазначивши, що комунальна підготовка буде здійснена на 100 відсотків.

Також він додав, що наразі в громаді закуповують все, що може знадобитися для ліквідації надзвичайної ситуації: будівельні матеріали, деревину, металопрофіль, шифер, електростанції, дизель-генератори тощо.

Але тут кожен має так само підготуватися. На випадок, якщо у квартирі не буде газу, треба мати електроплиту та електрочайник (за умови, що буде електроенергія). Якщо це приватний будинок, треба мати дизель-генератор малої потужності, – порадив міський голова.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook