Новини
Події

У Кам’янці зафіксували рекорд України з наймасовішої імітації серцево-легеневої реанімації (ФОТО)

Протягом тижня у Кам’янці-Подільському працює IV літня школа першої допомоги, організована Товариством Червоного Хреста України. Під час роботи школи відбувається низка різноманітних заходів, спрямованих на вдосконалення навичок з надання першої допомоги населенню волонтерами ТЧХУ. Крім того, сьогодні, 14 вересня, у центрі Кам’янця-Подільського встановили Рекорд України з наймасовішої одночасної імітації серцево-легеневої реанімації на манекенах.

Ділитися досвідом з колегами до Кам’янця-Подільського приїхали інструктори та тренери Червоного Хреста України з різних регіонів. Програма Школи першої допомоги досить насичена. Зокрема, інструктори вже пройшли такі курси як “Особиста готовність до надзвичайних ситуацій. Перша психологічна допомога” та “Невідкладна допомога при пологах”. Також вчилися надавати допомогу постраждалим у ДТП.

Як розповідають інструктори Хмельницької міської організації ТЧХУ, працювати довелося в умовах, наближених до реальних – під дощем. Проте це не вплинуло на загальний дух та бажання освоїти нові або закріпити вже набуті знання.

Та головною подією, яка відбувається під час роботи Школи першої допомоги, стала фіксація рекорду України з наймасовішої одночасної імітації серцево-легеневої реанімації на 189 манекенах у парку Героїв Євромайдану. До встановлення рекорду долучилися досвідчені тренери Червоного Хреста України. І не лише вони.

Як повідомили у Кам’янець-Подільській міській організації ТЧХУ, місто для встановлення рекорду саме на Хмельниччині обрали не випадково.

Цього року відзначаємо 155-річчя з початку діяльності Червоного Хреста України в нашому місті, – написали на сторінці організації.

Нагадаємо, з історії створення Товариства Червоного Хреста України відомо, що перший його осередок на території України з’явився в листопаді 1867 року в Сімферополі, другий – у грудні того ж року в Кам’янці-Подільському.

Сам же захід присвячений Всесвітньому дню першої допомоги, який відзначається кожної другої суботи вересня, щоб нагадати людям, як важливо вміти надавати першу (домедичну) допомогу.

Як готувалися до встановлення рекорду, до якого долучилися також рятувальники, студенти-медики і навіть чотирилапі помічники, показали у соцмережах.

Фіксувала рекорд з наймасовішої одночасної імітації серцево-легеневої реанімації, яка тривала протягом 3 хвилин, – представниця національного проєкту «Книга рекордів  України» Лана Вєтрова.

Були присутні також Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко та міський голова Михайло Посітко, який власне, і дав старт рекорду.

Встановлювали рекорд так:

Рекорд України з наймасовішої одночасної імітації серцево-легеневої реанімації офіційно зафіксовано.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook