Новини
Волочиська міська

Дівчинка з Хмельниччини обрізала волосся, щоб врятувати поранену дитину

У родині мешканки Волочиська Вікторії Веретюк заведено було усім дівчатам відрощувати волосся. За 9 років дівчинці відростили коси до пояса. Проте вона без жалю попрощалася з ними, аби допомогти важко пораненій дівчинці з Вугледара. Наразі волонтери шукають способи передати гроші на її лікування. А Віка мріє знову відростити довге волосся, щоб врятувати ще чиєсь життя.

Про 12-річну поранену Вероніку з Донеччини, яка під час ворожого обстрілу втратила батьків, а сама отримала важкі поранення, 10-річна Вікторія дізналася з соцмереж. Раніше дівчинка читала про те, як її однолітки відрізають волосся, аби допомогти врятувати хворих дітей. Тож і сама вирішила вчинити так само.

Мама Вікторії Катерина каже: волосся доньці ростили, відколи їй виповнився рік. І хоч як не шкода було, та рішення доньки підтримала, оскільки це була перша свідома реакція дитини на те, що відбувається навколо. А от батька довелося вмовляти. Проте і він зрештою намір доньки підтримав, повідомляє Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

Отримані за обрізані 50 сантиметрів волосся кошти дівчинка розділила: 700 гривень віддала на ЗСУ, де наразі служить її батько, а решту – 2,5 тисячі – хоче передати Вероніці.

Знайти поранену дівчинку наразі важко. Після лікарні її забрали у дитячий будинок сімейного типу. До справи підключилися волонтери, які намагаються знайти цю родину, аби передати кошти з Хмельниччини.

А Вікторія мріє знову відростити волосся, щоб знову передати пожертву на благодійність.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook