Новини
Інфраструктура

Для Хмельницького придбають ще декілька великогабаритних автобусів

Транспортна інфраструктура Хмельницького останнім часом стрімко розвивається. Новини від влади про нові маршрути та нові транспортні одиниці з’являються досить часто. Зупинятися, судячи з усього, в місті не збираються та планують придбати ще кілька автобусів марки “Solaris”, які виробляють у Польщі і яких вже чимало на вулицях обласного центру.

Нещодавно на своїй сторінці у соцмережах заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук викладав фото з відвідин заводу-виробника автобусів “Solaris”.

Європейські міста активно замовляють новий громадський транспорт. Тому, черга на виробництво – до 2-х років. Європейський Союз надає компенсацію за новий екологічний громадський транспорт від 50 до 80%. Тому, міський бюджет деяких європейських міст платить за сучасний електробус не 600 тисяч євро, а всього 120. Непогано, правда ж? А ми рухаємося своєю дорогою. І плануємо надалі запускати все більше великих автобусів на міські маршрути,прокоментував відвідини заводу посадовець.

А повернувшись додому, поділився новинами щодо розвитку міської транспортної інфраструктури:

Після відвідин виробника, ми прийняли рішення додатково закупити 5 одиниць. Але ми тільки розпочинаємо тендерні процедури. І до кінця місяця ще частина великогабаритного транспорту, вже наявного, “Електротрансом” буде введено.

Таким чином, зазначив заступник міського голови, до кінця вересня 18 велико- та середньогабаритних автобусів вийде на маршрути в Хмельницькому.

Я думаю, на цьому етапі їх буде достатньо. Тобто ми введемо кілька десятків таких автобусів, частину маршруток знімемо. І 2023-2024 роки будуть, фактично, роками заміни електротранспорту, заміни тролейбусів на нові, – сказав Микола Ваврищук.

Також він додав, що планується ще низка маршрутів, оскільки у владі не задоволені тим, як працюють маршрутки.

Ми неодноразово робимо їм зауваження і моніторимо ситуацію. Є зафіксовані факти з’їздів з маршрутів у вечірній час. Є зафіксовані факти відключення GPS-навігаторів. Ця ситуація точно буде мати нашу реакцію, – попередив Микола Ваврищук.

За його словами, з деякими перевізниками можуть розірвати угоди, щоб комунальний транспорт вийшов на ті маршрути, які, на думку посадовців, обслуговуються неякісно.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook