Новини
Офіційно

Марші, мітинги та демонстрації заборонили на Хмельниччині

Новий наказ, який забороняє проведення масових заходів на території Хмельниччини без узгодження з органами влади області, підписав вчора, 14 вересня, начальник Хмельницької ОВА. Потреба у проведенні будь-якого масового заходу, крім тих, які потрапили до переліку виключень, має бути належним чином обгрунтована, а запит на його проведення поданий завчасно.

Нагадаємо, наприкінці серпня багато шуму не лише на Хмельниччині, а й по всій Україні наробила релігійна хода прихожан Української Православної Церкви, яка рухалася з Кам’янеччини на Тернопільщину. У владі Кам’янця зазначали, що дозволу на проведення цього масового заходу на території міста не надавали, оскільки по нього ніхто не звертався.

На відміну від інших областей, на Хмельниччині на той момент не було документу, який би забороняв проведення таких заходів, чим, власне, і скористалися ініціатори ходи. Наразі у владі області це упущення виправили та видали відповідний документ, яким, зокрема, заборонено проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій та інших масових заходів.

Як йдеться у документі, виключення зробили для заходів релігійного спрямування за умови, що вони відбуватимуться на території культових споруд і тільки за наявності місць для укриття на випадок надзвичайної ситуації.

Також не заборонено масово збиратися без попереднього узгодження на церемонії поховання та прощання із загиблими захисниками України.

Для проведення всіх інших масових заходів необхідно отримати дозвіл. Запит має бути направлений не пізніше, ніж за 10 днів до його проведення. Подавати запити мають начальники районних військових адміністрацій. Розглядатиме їх Рада оборони.

Дата закінчення дії заборони на проведення масових заходів на території області в документі не зазначена.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook