Новини
Екологія

Мешканці спального мікрорайону у Хмельницькому скаржаться на їдкий дим (ФОТО, ВІДЕО)

Мешканці одного з спальних районів обласного центру вчора змушені були щільно позачиняти вікна. Причина? Сморід та їдкий дим, що темною хмарою виривався з труби неподалік.

Поскаржилися до редакції мешканці будинків, що живуть на Старокостянтинівському шосе, 5/4, 5/4А, 5/4Б, 5/4Е, 5/4Ж, 5/3, 5/3А та 5/3Ж. Причому, наголосили вони, це вже не вперше.

А звідки ж той сморід? Якщо відверто, то об’єкт – вкрай утаємничений і загадковий. Заховався він чи то в садку, чи то в первісних хащах; а паркан довкруж нього, здається, віддзеркалює всі епохи існування неньки України з прадавніх часів.

З двох боків він оточений сучасним кованим парканом, з третього – первісним лісом, а з четвертого боку – сюрреалістична перешкода.

Починається вона остовом кам’яного мура, що зазвичай залишався від фортеці після визвольного походу полків Максима Кривоноса.

Затим – металева конструкція епохи радянської індустріалізації.

Наступний шмат паркану нагадує традиційний український тин часів Тараса Григоровича.

Так, це наш, український, об’єкт, бо поруч з трубою, що смердить, майорить синьо-жовте знамено. Якщо дуже придивитися, звісно, крізь хащі.

А якщо це не ворожа споруда, що прагне смородом отруїти українців, то сподіватимемося – власники отямляться та припинять «варити хімію». Чи влада зреагує на діяльність утаємниченого об’єкта.

До теми: У Хмельницькій громаді стартував “сезон” паління городини

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook