Новини
Суспільство

Овочі на Хмельниччині подорожчали в півтора раза з початку року

Інфляція на Поділлі в серпні становила 1,7%; а загалом з початку року ціни в області зросли на 18,9%. Причому з початку року найбільше подорожчала, як не дивно, сезонна продукція – овочі: на 55,6%.

Загалом продукти та безалкогольні напої з початку року стали “важчими” для гаманця на 23,8%. Лише за серпень зростання становило 2,1%. Окрім овочів, з початку року в півтора раза стали дорожчими й фрукти. А за місяць найбільше додали в ціні яйця (на 15,7%), сало (на 11,9%), фрукти (на 10,5%).

Також зросли ціни на цукор, свинину, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, масло, маргарин, рис. Водночас подешевшали соняшникова олія – на 2,2%, молоко – на 1,5%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби незначно зросли. Натомість одяг та взуття подешевшали на 0,9%: взуття – на 1,5%, одяг – на 0,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,5% пов’язане з подорожчанням твердого палива на 6,0%, утримання та ремонту житла – на 3,6%.

Подорожчання транспортних засобів на 9,6% зумовило зростання цін на транспорт в цілому на 1,8%. Крім того, на 0,4% підвищились ціни за проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті. Водночас паливо та мастила стали дешевшими на 4,0%. Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 2,3% спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 3,3%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook