Новини
Освіта

На Хмельниччині відкрили п’ять нових класів безпеки для дошкільнят та студентів

У День рятувальника, 17 вересня, на Хмельниччині розпочали свою роботу ще п’ять нових Класів безпеки для дошкільнят, школярів та студентів. Запрацювали вони у містах: Кам’янець-Подільський, Красилів, Старокостянтинів та Хмельницький. На сьогодні в області працює вже дев’ять таких унікальних за своїм характером освітніх просторів.

У місті Кам’янець-Подільському клас безпеки відкрили при Державній пожежно-рятувальній частині. Його доповнили унікальною кімнатою зі згорілими побутовими приладами. Усі вони з “історією” зі згарища, тому сьогодні слугують наочним прикладом – «чого робити не варто».

Натомість у Хмельницькому ініціативу Класу безпеку підхопили керівники одразу двох профтехучилищ. Тут відкрили «Клас 112», де навчають рятувальній та поліцейській справі та наданню домедичної допомоги.

Головна мета Класів безпеки – навчити дітей та студентів правилам безпечної поведінки у побуті. Адже навчені володіти знаннями – володіють ситуацією.

Навчати будуть освітяни, які отримали досвід та практичні навички від фахівців Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Для дошкільнят та учнів початкових класів освіту подають у вигляді гри за допомогою дитячих, але професійних іграшкових атрибутів рятувальників, для старшокласників – із логікою та ерудицією.

Зокрема, єдиний в Україні клас безпеки для дітей з особливими освітніми потребами запрацював саме у нашій області ще 1 лютого на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Хмельницькій області,повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Відео: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook