Новини
Офіційно

Нюанси заборони масових заходів роз’яснив начальник Хмельницької ОВА

Оприлюднений днями наказ про заборону масових заходів на території Хмельниччини під час воєнного стану спричинив низку дискусій у соцмережах. Аби вгамувати пристрасті та роз’яснити, що саме заборонено, а що дозволено відповідно документом, начальник обласної військової адміністрації дав додаткові пояснення.

Нагадаємо, документ було підписано 14 вересня. Ним заборонено проведення мирних зборів, мітингів, походів, демонстрацій та інших масових заходів. Дозволено проведення деяких релігійних заходів, поховальних ритуалів та церемоній прощання.

У соцмережах мешканці області, які або неуважно прочитали, або не дочитали до кінця, влаштували жваві дискусії, чомусь вирішивши, що наказом заборонено абсолютно все, крім проведення релігійних заходів. І навіть побачили в такому рішенні прояви диктатури.

Ті, хто прочитав уважно текст наказу, роз’яснили тим, хто не дочитав, що дозволено, а що заборонено. Проте, оскільки частина громадян довіряє лише тому, що озвучується владою, начальник Хмельницької ОВА дав додаткові роз’яснення тексту наказу.

Обгрунтував Сергій Гамалій появу такого документа тим, що ворог, не спроможний досягти поставлених цілей на полі бою, мститься, обстрілюючи цивільні об’єкти. Масові скупчення людей також можуть стати мішенню для ворожих обстрілів. Відтак, аби запобігти можливим трагедіям, проведення масових заходів має бути узгоджене з владою області, а організатори мають належним чином обгрунтувати їх необхідність.

Мова йде про вуличні масові заходи з великою кількістю людей, до прикладу, понад 100 осіб,пояснив начальник ОВА.

Масових заходів, які проводяться у приміщеннях, церемоній прощань із загиблими та поховань, а також заходів, раніше узгоджених з ОВА, заборона не стосується. Обов’язковою є лише наявність укриттів для всіх учасників заходів, зазначив Сергій Гамалій.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook