Новини
Суспільство

Дефіциту меду на Хмельниччині не буде

Пасічники Хмельниччини завершили сезон збору продукції. Нині на прилавках ринків представлений увесь асортимент натурального меду та продуктів бджільництва. Ціни на солодкий продукт, порівняно з минулим роком, зросли, як і на більшість інших товарів.

Щороку напередодні зими мешканці Хмельниччини активно скуповують медову продукцію. Наразі пасічники області завершили збір і результатом залишилися задоволені. Бджолярі запевняють: дефіциту на Хмельниччині не буде, меду накачали вдосталь. Щоправда, ціни відрізняються від минулорічних – в середньому вартість літри меду зросла на 50 гривень.

Чудових показників збору медового врожаю вдалося досягти завдяки плідній співпраці з аграріями. Під час обробки полів вони враховують потреби пасічників, адже розуміють: завдяки ефективному запиленню збільшується врожайність.

Робота бджолярів на зборі меду не завершується. Зараз вони готують родини комах до зими.

Цей рік для пасічників Хмельниччини – особливий. Чимало із них зберігають та готують цілі родини бджіл для продажу і передачі на території, що постраждали від російської агресії. Усі вірять: війна незабаром завершиться, і вже наступного сезону українці знову зможуть куштувати медову продукцію зі сходу України, адже кожен регіон має свій неповторний смак.  

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook