Новини
Суспільство

Мешканці Хмельницького створили ажіотаж у громадській пральні

Здебільшого – переселенці, але, крім них, і хмельничани, користуються послугами нещодавно відкритої громадської пральні, яка працює на базі міської лазні №1 у Хмельницькому. Бажаючих випрати свої речі так багато, що черга розписана на тиждень вперед.

В середньому у дні роботи послугами пральні користуються до 25 осіб. Наразі працює вона три дні на тиждень – у п’ятницю, суботу та неділю.

Внутрішньо переміщені особи, які мешкають в обласному центрі, про нову послугу дізнаються один від одного. Ті, хто вже встиг скористатися пральнею, задоволені, оскільки є чіткий розподіл, хто коли приходить, а отже немає натовпу бажаючих випрати речі і своєї черги не потрібно довго чекати.

Завідувачка лазні №1 Алла Швець координує роботу пральні – записує бажаючих, розподіляє час, допомагає людям на місці. Хоч за графіком пральня має починати роботу о 12.00, іноді жінці доводиться починати працювати раніше, з 8 ранку, оскільки бажаючих – чимало. З цієї ж причини, можливо, для роботи пральні виділять ще один додатковий день, оскільки потреба в цьому є.

Послуги пральні, нагадаємо, для переселенців безплатні, для хмельничан – за гроші. 75 гривень коштує послуга прання, стільки ж – сушка. Серед бажаючих скористатися послугами пральні кожен шостий – хмельничани, йдеться у матеріалі Суспільне Хмельницький.

За словами директора комунального підприємства «Чайка» Віталія Присяжнюка, в середньому за тиждень до пральні приходить 65 переселенців і 10 хмельничан. Щодо інформування про нову послугу, то, як правило, люди дізнаються про неї один від одного.

Нагадаємо, відкрили громадську пральню у Хмельницькому за сприяння міжнародної організації з питань міграції ООН, яка виділила кошти на ремонт приміщення та техніку: три пралки та три сушильні машини.

Директор комунального підприємства каже: будуть просити, за можливості, додати ще техніки, оскільки попит є і серед переселених осіб, і серед хмельничан. Площа приміщення дозволяє розмістити тут загалом 8 пральних і 7 сушильних машин.

Нагадаємо, скористатися послугами пральні можна лише за попереднім записом за телефоном 096-98-87-714. Розташовується вона у приміщенні Хмельницької лазні №1 за адресою: вул. І. Франка, 28.

Відео: Суспільне Хмельницький

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook