Новини
Суспільство

Пам’ятник українському лісу відкрили на Хмельниччині

В Ярмолинецькій громаді з’явилася ще одна візитівка – тамтешні лісівники презентували пам’ятник українському лісу. Конструкція пам’ятника сучасна та, на перший погляд, нескладна – руки, що тримають калину. Втім сенс у простому – глибокий.

Новий пам’ятник є символом життя, Ярмолинецького лісгоспу та лісової галузі України.

Без людських рук, без важкої рутинної праці нам не зробити свою роботу професійно, гарно та потужно. Тому ми підкреслюємо особливість та віддаємо честь і шану українському лісу в такому форматі, – коментує директор ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» Іван Кирилюк.

Пам’ятник українському лісу презентували до Дня працівників лісу. З нагоди професійного свята у Ярмолинецькому лісгоспі відзначили і кращих у галузі.

Все життя присвятив лісу завдяки любові до природи, до своєї професії, яку я з дитинства бажав та залишився вірним їй до сьогодні, – каже майстер лісу Зіньківського лісництва Михайло Знаковський, один з тих, кого відзначили у святковий день.

Артур Савчук – лісівник у третьому поколінні, тому при виборі професії  не вагався. Наразі він майстер лісу Городоцького лісництва.

Дід і батько працювали лісниками в Ярмолинецькому лісгоспі, тому все дитинство я провів з батьком на роботі, полюбив ліс і тому обрав таку професію, – каже Артур.

Перша освіта у Сергія Садового – юридична. Тому спершу шукав себе в інших галузях. Зрештою вирішив піти стопами батька. Тепер він – лісничий Городоцького лісництва.

Батько працював лісником в Сатанівському лісництві понад 38 років. Тобто десь воно було закладене підсвідомо – продовжити династію, – ділиться Сергій.

Очолює Ярмолинецький лісгосп Іван Кирилюк. В лісовій галузі він працює не один десяток років. Свою команду вважає найкращою, а свою професію – покликанням.

Після 24 лютого підприємство перелаштувалося на воєнні рейки. За понад пів року війни на передову відправили не один гуманітарний вантаж. Серед лісівників є й ті, хто боронить Україну зі зброєю в руках. Має Ярмолинецький лісгосп і втрати – на війні з російськими окупантами загинув працівник Зіньківського лісництва Ігор Рембач.

Без батька залишилися троє дітей. Лісівники підтримують родину, оскільки впевнені – це їхній обов’язок.

Відео: ТВ7+

Нагадаємо, у лісництвах Хмельниччини допомагають мешканцям області запастися паливом на зиму. Наразі лісництва вже продали понад 120 тисяч кубів дров.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook