Новини
Суспільство

Теплий одяг для переселенців збирають у Хмельницькому

Теплий одяг та взуття для вимушено переміщених осіб збирають працівники Центру надання гуманітарної допомоги при Хмельницькій обласній раді. Багато переселенців, кажуть волонтери, залишили осінні та зимові речі у рідних домівках. Тому нині хмельничан закликають долучитись до доброї справи і принести все необхідне до театру імені Старицького.

Коли ми їхали з дому, розраховували, що це триватиме місяць, можливо, трохи більше. А так склалися обставини, що затрималися надовго, – каже Наталя Агаркова, вимушена переселенка з Миколаєва, яка працює волонтеркою у Центрі надання гуманітарної допомоги.

Із настанням холодів у гуманітарному центрі з’явилася потреба у теплому одязі та взутті, адже не у всіх переселенців була можливість привезти осінні та зимові речі з собою.

Якби була можливість передати речі з Херсону, я б, можливо, сюди не приходила. Але такої можливості немає, а фінансово придбати одяг не так легко, – розповідає вимушена переселенка Наталя.

Та додає: виїжджаючи, також розраховували, що далеко від дому залишаться не більше, ніж три місяці, але все затягнулося.

Багато людей сподівалися, що вони поїдуть додому. А сьогодні вони розуміють, що їм доведеться зимувати у Хмельницькому. Дехто з людей розповідає, що вони приїхали взагалі без нічого – в чому були. Тому тут вони починають заново облаштовувати свій побут і їм купити все – це дуже дорого, – пояснює координаторка Центру Світлана Семенчук.

Працівники гуманітарного центру закликають хмельничан долучитися до збору теплих речей, аби гості нашого міста були готові до холодної пори року.

Потрібен не лише одяг, а й подушки, ковдри, постільна білизна, взуття, дитячі іграшки та книжки.

Сьогодні зіштовхнулися з такою проблемою, що є потреба у килимках, тому що люди винаймають квартири і їм це все потрібно, – каже Світлана Семенчук.

Принести речі можна до театру ім. М. Старицького у понеділок, середу та п’ятницю з 10.00 до 16.00, йдеться у сюжеті МТРК Місто

Нагадаємо, переселенці у Хмельницькому можуть безплатно скористатися послугами громадської пральні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook