Новини
Суспільство

Хмельницька волонтерка показала непотріб, який передають переселенцям під виглядом допомоги

Емоційний допис поширила на своїй сторінці у Фейсбук хмельницька волонтерка Леся Стебло, звернувшись до хмельничан з проханням більш відповідально ставитися до тієї допомоги, яку вони передають вимушено переміщеним особам. Та показала абсолютно непридатні речі, які під виглядом такої допомоги люди передають через волонтерів.

Від самого початку війни, коли на Хмельниччину почали приїздити мешканці регіонів, де точаться бої, одна з нагальних потреб у них була, зокрема, в одязі. Часто люди приїздили в тому, в чому встигли вибігти з дому, аби врятуватися від ворожих обстрілів. В області наразі діє чимало гуманітарних штабів, центрів допомоги та банків одягу. Проте, схоже, дехто з “благодійників” плутає такі гуманітарні локації зі смітниками. Інакше дуже важко пояснити те, що іноді бачать волонтери у передачах для переселенців. При тому, що у всіх оголошеннях про потребу в одязі та взутті для переселенців обов’язково зазначається, що речі мають бути чистими та придатними для використання.

Як розповіла Леся Стебло, вона є учасницею волонтерського руху з 2013 року, і за цей час разом з однодумцями потрапляла у різні ситуації та зустрічала різних людей. Здебільшого, це люди з добрим серцем та хорошими намірами.

Але трапляються окремі випадки людської тупості і ницості, і за це – дуже боляче. Сьогодні до нас на “Захист – об’єднання волонтерів” принесли допомогу для ВПО. Коли ми побачили стан цих речей. були шоковані і, відверто, обурені… Брудні речі, зіпсований та непридатний до вживання одяг, залишки взуття і ще якийсь непотріб… – написала Леся.

Та показала, що саме виявили у пакунку, який призначався для переселенців.

Люди! Для чого ви так принижуєте тих, кому ці речі мали б бути призначені? Чому ви не поважаєте тих, хто це все сортує? Уявіть на одну мить себе на місці тих, кому ви цей непотріб принесли!!! Ви вільно можете спробувати себе у ролі волонтера чи волонтерки, можете побачити, як пил від такого краму викликає алергію, розвантажити важкезні коробки з таким “добром” і відчути, яка це титанічна праця. Люди, будьте людьми, майте повагу до себе та інших, адже в житті все дуже-дуже мінливо, – закінчила свій допис Леся Стебло.

Нагадаємо, в очікуванні холодів переселенці, які мешкають у Хмельницькому, нагально потребують теплих речей та взуття. Приносити їх можна, зокрема, до театру ім. М. Старицького, де діє Центр надання гуманітарної допомоги.

Перш ніж нести речі волонтерам, подивіться на них уважно і дайте собі відповідь: якби ви опинилися на місці переселенців, чи хотіли б ви отримати таку допомогу?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook