Новини
Суспільство

В одному з храмів Хмельницького готують безплатні обіди для пенсіонерів та переселенців

В обласному центрі у мікрорайоні Гречани безкоштовно готують обіди для пенсіонерів, переселенців та потребуючих. Готують страви щодня троє прихожанок. Переважають у меню каші та супи. Додають до страв, за виключенням двох днів, також м’ясо.

На перше – гороховий суп, на друге – ячмінна каша з підливою, на третє – компот з печивом. Таке “меню” пропонують у храмі Казанської ікони Божої матері щодня. Спочатку прихожан годували лише у неділю, але з початком повномасштабного вторгнення необхідність такої турботи зросла.

Служба закінчувалася і всі, багаті і бідні, збиралися в їдальні та харчувалися. В основному, це була просто каша. Але відколи почалися воєнні дії батюшка-настоятель Петро благословив, щоб організовувати такі обіди щодня, – розповідає парафіянин Петро.

Сьогодні поїсти гарячого приходить до храму понад п’ять десятків охочих. Як кажуть у храмі, продукти, з яких готують, зазвичай привозять благодійники. Часто – самі прихожани приносять усе, чим багаті. В сезон овочів приносили овочі: моркву, цибулю, картоплю.

Крім середи та п’ятниці (пісні дні), ми додаємо до страв трохи курятини, – пояснює Петро.

Приходять сюди і жителі мікрорайону та міста. Переважно – пенсіонери. Дехто приходить з власним посудом чи контейнерами для їжі. Серед прихожан можна зустріти і переселенців.

Як кажуть у храмі, поки потреба у допомозі людям є, то планують продовжувати таку ініціативу до перемоги України, поки вистачить сил та продуктів.

Відео: Перший Подільський

Це був гарний приклад того, як потрібно дбати про тих, хто потребує допомоги. Як не треба робити, читайте у нашому матеріалі Хмельницька волонтерка показала непотріб, який передають переселенцям під виглядом допомоги

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook