Новини
Бізнес

Ввезення палива на Хмельниччину зросло у 3,6 раза

Імпорт товарів на Поділля скоротився за сім місяців на 0,1% у порівнянні з січнем-липнем минулого року до 335,3 мільйона доларів. Фактично ввезення товарів після значного просідання, викликаного агресією, в першій половині року повернулося до торішніх значень.

Суттєво на показники імпорту вплинуло стрімке – до чверті від загального обсягу ввезення – зростання закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 83,3 мільйона.

Зрозуміло, коли йде мова про мінеральні продукти, передусім йдеться про палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 80,6 мільйона при зростанні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 260,5% – у понад 3,6 раза. Частка палива в імпорті сягнула рекордні 24 відсотки.

Натомість закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них впала майже на чверть. Імпортовано пластмас на 22,4% менше, загалом на суму 45,8 мільйона. Частка цієї групи імпорту знизилася до 13,7%.

Окрім того, за окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, падіння ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на понад третину – на 35,4% до 54,5 мільйона, що склало 16,3% від загального обсягу.

Хмельниччина також на третину скоротила ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За сім місяців падіння становило 35,1% до 14,7 мільйона. Відповідно частка текстилю в загальних показниках склала лише 4,5%.

Продуктів рослинного походження закуплено на 21,6 мільйона; зростання на 35%. Їхня частка становила 6,3% від загального обсягу імпорту, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook