Новини
Освіта

У дитсадку в Хмельницькій громаді відкрили нову групу

Нову групу відкрили в Олешинському дитсадку “Сонечко”. На заняття вперше за сім місяців прийшли 15 дітей. В будівлі, де раніше були складські приміщення місцевої гімназії, зробили капітальний ремонт. Тут встановили сучасний котел, облаштували зручну кімнату для занять, вбиральню і спальню.

У Хмельницькій міській раді рішення про створення нової групи в Олешинському дитсадку ухвалили ще в січні. Частина приміщення закладу не відповідала жодним нормативам безпеки та комфортного навчання. Через воєнний стан ремонт в будівлі почали у липні.

Облаштували нові приміщення для дошкільнят у колишніх складських приміщеннях місцевої гімназії.

У групі встановили сучасний котел для підігріву води та опалення, облаштували вбиральню. У спальні – нові меблі та двоповерхові ліжка.

Наразі дитсадок «Сонечко» відвідують 69 дітей. Дві групи залишилися в старій будівлі, яка розрахована на 50 вихованців.  

На придбання матеріалів було витрачено близько 250 тисяч гривень. Роботи були зроблені, по суті, господарським способом. Це ще десь половина вартості, бо в проєктній документації 621 тисяча планувалася на проведення цих робіт. Тобто по суті вартість цього об’єкту – понад 600 тисяч гривень. Далі – варіант будівництва невеличкого корпусу чи добудови до школи, щоб забрати ще ті дві групи, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook