Новини
Кримінал

У Хмельницькому підприємець піймався на гачок шахраїв

Попри неодноразові застереження та роз’яснювальну роботу, яку проводять і влада і правоохоронці, мешканці Хмельниччини продовжують довіряти незнайомцям, а інформацію перевіряти згодом. В результаті недораховують значних сум коштів та звертаються по допомогу до поліції.

Ще один випадок обману, під час якого шахрай представився представником влади, зафіксували у Хмельницькому. Підприємець, до якого звернувся невідомий, спочатку перерахував гроші на рахунок, який було вказано в листі, надісланому нібито від імені владного органу, а лише після цього почав думати та перевіряти інформацію.

Гроші в сумі 50 тисяч гривень бізнесмен перерахував на “закупівлю” бронежилетів та тепловізорів для військових. Тепер правоохоронці шукають і “високопосадовця”, і втрачені підприємцем кошти.

За фактом події розпочате досудове розслідування. Якщо шахрая піймають, йому загрожує один з видів покарання: штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Тим часом правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними, допомогу перераховувати лише на перевірені рахунки та ретельно перевіряти інформацію, яка надходить від невідомих осіб.

За інформацією Хмельницького районного управління поліції

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook