Новини
Спорт

На Шепетівщині полювали на “лисиць”

Попри примхи погоди, днями в місті Нетішин відбувся відкритий чемпіонат міста зі спортивної радіопеленгації (полювання на “лисиць”), присвячений пам’яті захисників України. В змаганнях взяли участь спортивні колективи Хмельницької, Вінницької, Волинської, Київської, Сумської та Рівненської областей.

Вихованці гуртка “Спортивна радіопеленгація” нетішинського клубу «Юний Технік» під керівництвом Людмили Панчук, порадували високими результатами. За підсумками двох забігів золото вибороли Кухарчук Максим ч-14, Величко Кирил ч-16, Синявський Іван ч-19, срібло – у Богарової Софії ж-12, Пастушок Анастасії ж- 14 та Муштука Данііла ч-16, а бронзова медаль дісталась Кирилюку Максиму.

В загальнокомандному заліку місця розподілились наступним чином:

  • 1 місце – Нетішинський КЮТ,
  • 2 місце – Луцький МУНТ ТУМ,
  • 3 місце – Краливецька ДЮСШ «Олімп».

Учасники відзначають, що змагання пройшли на високому рівні та в дружній атмосфері, де панували тільки позитивні емоції, а спортивний азарт та прагнення до перемоги залишили у спортсмені незабутні враження. Наразі вихованці нетішинського клубу готуються до Кубку Європи, який пройде в кінці вересня в Польщі.

Довідка: Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як “полювання на лисиць” — група спортивних дисциплін радіоспорту. Спортивна радіопеленгація – це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості, компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості. Мета змагання — знайти задане число «лисиць» (як правило, п’ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook