Новини
Дозвілля

Міф про місто-базар вкотре спростували у Хмельницькому (ФОТО)

У день міста хмельничанам та гостям міста провели благодійні екскурсії, аби ознайомити з його історією та вкотре розвінчати міф про те, що Хмельницький – це місто-ринок, і нічого цікавішого в ньому немає.

Попри те, що ось уже три десятиліття Хмельницький, не лише для місцевих мешканців, асоціюється з містом-базаром, завдячуючи цим речовому ринку, який свого часу дав можливість вижити сотням, якщо не тисячам хмельничан у часи буремних 90-х, у місті таки є чимало інших принад, які могли б бути цікавими, в першу чергу, для туристів.

Атмосферні місця в історичній частині міста зазвичай показують гостям міста під час екскурсій хмельничани, які не лише люблять своє місто, а й дуже добре знають, що показати та як про це розказати так, щоб це запам’яталося надовго. Один з таких гідів вулицями Хмельницького – краєзнавець Ігор Байдак. Його можна було б порівняти з чернігівчанином Ервіном Міденом, відомим не лише в рідному місті, а й далеко за його межами, але для чого? Свої завжди мають бути найкращі.

Зокрема, вкотре розвінчував міфи про Хмельницький – місто-базар – Ігор Байдак вчора, 24 вересня, у день, коли Хмельницький, нехай і з меншим розмахом, ніж завжди, святкував своє 591-річчя. Так, не лише гостям міста, а й хмельничанам показали, де у центрі Хмельницького розташовується мистецький дворик – місце, де відбуваються різноманітні культурні заходи, коли цьому сприяє погода.

Загалом з нагоди свята у Хмельницькому організували дві благодійні екскурсії, під час яких хмельничани і гості міста мали можливість дізнатися про історію міста, ознайомитися із його стародавніми та сучасними спорудами, почути розповіді про відомих людей, повідомили у Хмельницькій міській раді.

Нагадаємо, минулого року у Хмельницькому презентували 3D-додаток, що “роздягає” історичні будинки. Завдяки програмі, встановленій у телефоні, можна дізнатися, як виглядали б старі будинки в центрі міста, якби з них прибрали не лише рекламу різноманітних закладів торгівлі та громадського харчування, а й сучасні добудови.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook