Новини
Здоров’я

У Хмельницькому побільшало бажаючих вакцинуватися від COVID-19

За останні тижні Хмельниччина опинилася серед лідерів-регіонів за кількістю хворих на COVID-19. Разом з тим, зросла і кількість охочих щепитися від недуги. Серед них і ті, хто отримав другу бустерну дозу, яку дозволили усім охочим віком від 18 років.

З початку осені на Хмельниччині почав стрімко зростати рівень захворюваності на COVID-19. Серед найоптимальніших варіантів профілактики недуги, як і раніше, залишається вакцинація, кажуть лікарі. Наразі в обласному центрі щеплення можна отримати в амбулаторіях міста, звернувшись до свого сімейного лікаря.

Кількість охочих вакцинуватися, кажуть медики, зросла, в середньому, на 20-30%. Вікова категорія тих, хто хоче щепитися, – досить широка – від 18 і старші. При цьому близько 60% становлять хмельничани віком 60+.

Зараз у доступі для щеплення є вакцина CoronaVac. Найближчим часом очікують поставку Pfizer. 90% людей, які приходять на імунізацію, отримувачі першої бустерної дози.  

В обласному центрі, як каже  меддиректор Хмельницького міського центру ПМСД №2 деякі хмельничани уже щепилися другою бустерною дозою. Загалом же в амбулаторіях діє особистий графік вакцинації. Працюють тут за потребою.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook