Новини
Суспільство

Відзнаки «Почесний громадянин» вручили у Хмельницькому рідним загиблих військових

Рідним 94-х загиблих Героїв вручили найвищу відзнаку Хмельницької громади – звання “Почесний громадянин”. Традиційно його присвоюють до Дня міста. Цьогоріч – винятково посмертно. Хвилиною мовчання у залі театру імені Старицького вшанували пам’ять кожного захисника України.

На Алеї Слави у Хмельницькому знайшли останній спочинок 128 героїв, які віддали свої життя за Україну від початку російсько-української війни – з 2014. Сюди щотижня приходять рідні, які втратили своїх синів, батьків, чоловіків.

Коли шарудять усі прапори, відчуваєш звук війни. Багато людей кажуть, що в Хмельницькому ми не відчуваємо війни, це мирне місто. Там вона відчутна дуже сильно, – каже донька загиблого Едуарда Садомського Богдана, яка досі часто приїздить на кладовище до батька з кавою.

Вчора доньці і дружині Едуарда Садомського вручили найвищу відзнаку Хмельницької громади – звання «Почесний громадянин міста».

Традиційно відзнаку «Почесний громадянин» вручають у день міста. Цього року її вручали винятково посмертно.

94 «Почесних громадян» з’явилося у Хмельницькому. Двоє – Уберт Мрачковський та Олександр Фарина – це наші загиблі герої, які загинули ще до 24 лютого. Кожен мешканець міста тепер повинен знати їхні імена, розповідати про них своїм дітям, розповідати своїм нащадкам, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.  

В залі театру ім. М. Старицького вчора не було вільних місць. Тут зібралися родини героїв. Звання «Почесний громадянин» захисникам присвоїли напередодні на сесії.

Відзнаку отримую за тата, який загинув 19 травня під Запоріжжям. Татові було 52 роки. Він не буде забутий, – каже Анастасія Артеменко, донька героя Олександра Гарадчука.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook