Новини
Кримінал

На Хмельниччині продовжують виявляти колаборантів

З початку повномасштабної агресії рф Управлінням Служби безпеки України у Хмельницькій області та за його матеріалами розслідується понад 35 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності. Четверо зловмисників вже засуджено, ще десяти особам повідомлено про підозру. Фігуранти цих проваджень поширювали ворожі наративи, виправдовували російську агресію і окупацію українських територій, дискредитували Збройні Сили України.

Один з останніх епізодів — викриття шепетівчанина, який підтримував дії держави-агресора. Чоловік поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляв загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань квазіреспублік «Л/ДНР», захоплювався «тувімскімі бойцамі», які чинили злочини на тимчасово окупованих територіях України.

У колабораційній діяльності правоохоронці підозрюють і мешканця Хмельницького, який «розганяв» проросійський контент через «Однокласники». Зокрема, поширював матеріали, фото та відео, у яких показувалась «доцільність і необхідність» збройного вторгнення рашистів в Україну. Відкрито підтримував бойовиків так званих «Л/ДНР» та поширював дезінформацію про українських захисників.

Наразі у межах відкритих кримінальних проваджень обом фігурантам повідомлено про підозри за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, повідомили у пресслужбі УСБУ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook