Новини
Суспільство

У Шепетівці збирають обігрівачі для переселенців

В Шепетівці працюють над тим, аби обігріти в холодні місяці року людей, які вимушено зимуватимуть далеко від дому та потребуватимуть додаткових джерел теплопостачання. Також містянам міський голова нагадав про необхідність перевірити свої будинки на готовність до зими.

Оголошуємо збір обігрівачів для внутрішньо переміщених осіб. Усіх охочих долучитися до допомоги ВПО просимо привозити обігрівачі в Шепетівську міську раду і залишати на першому поверсі, – йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Міський голова Віталій Бузиль звернувся до шепетівчан з роз’ясненням, що потрібно терміново зробити, аби пережити зиму в умовах війни. Окреслив міський голова дві головні речі:

1) Прошу всіх перевірити стан вашої оселі, будинку, дому, підвалу, даху на готовність до опалювального сезону. Цього року наша головна задача – режим тотальної економії на побутовому рівні. Тож перевірте, можливо, десь біжить труба, ВІДСУТНЯ ІЗОЛЯЦІЯ ліній теплопостачання, на даху вибите вікно – це потрібно виправити негайно. Вікна у під’їздах постраждалих від авіаудару будинків – встановимо, як і планували. А от щодо решти – прошу проявити самосвідомість і господарський підхід. Якщо не можете впоратись із виявленою проблемою самотужки – телефонуйте у ШЕДС. По кожному випадку реагуватимемо.

2) Маємо з вами проявити готовність до надзвичайних ситуацій. Ми всі розуміємо, що з початком опалювального сезону орки не нехтуватимуть при обстрілах об’єктами критичної інфраструктури. Маємо бути готові до можливих перебоїв електропостачання, газу, водопостачання. В країні війна. Тож рекомендую мати у господарстві про всяк випадок електроприлади, генератори, дрова. Нехай під руками буде робочий ліхтарик, свічки, сірники, батарейки, запаси питної води. Сподіваюсь це все не знадобиться, – написав міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook